En laptop med texten "online shopping" på skärmen, små paket, en liten kundvagn och kasse står på tangentbordet

Lägga upp en ny produkt i WooCommerce

WooCommerce är WordPress egen e-handelslösning som erbjuder alla möjligheter att skapa en attraktiv webshop. De allra flesta grundfunktioner finns gratis men det finns också mer avancerade funktioner om man uppgraderar till WooCommerce Pro. I det här inlägget går vi igenom en av de mest grundläggande funktionerna nämligen att bygga upp din webshop med produkter.

Nu kör vi!

I adminpanelen på din WordPress-sida hittar du dina WooCommerce-inställingar och precis under en rubrik som heter “Produkter”. Om du håller musen över rubriken så får du upp valet att kunna lägga till en ny produkt.

Om du klickar på rubriken kommer du till en lista där du kommer kunna se alla produkter du lagt in. Högst upp här finner du också en knapp för att lägga till en ny produkt.

När du klickat på denna får du upp en ny bild där du först och främst ska fylla i ditt produktnamn. Det är detta som kommer vara själva rubriken på produkten i din webshop.

Längre ner under “Produktuppgifter” fyller du i mer information om produkten. I listen överst kan du välja vilken typ av produkt det rör sig om. Enkel produkt är det vanligaste. Variabel produkt är en vara som kan t.ex. finnas i olika storlekar.

“Ordinariepris” är det pris som kommer visas på din webshop. Du kan även välja olika momsalternativ baserat på vad du angett för inställningar på ditt WooCommerce-konto.

Under “Lagersaldo” väljer du hur du ska hantera lagret för produkten. “Lagerstatus” visar om produkten finns, är slut eller är restnoterad. Om du vill ha mer avancerad lagerhantering kan du bocka i “aktivera lagerhantering på produktnivå”. Då får du fler, utförligare, alternativ att arbeta med.

Under “Frakt” kan du fylla i storlek på varan. Detta är dock aktuellt endast om du har fraktinställningar baserade på storlek. Detta görs i WooCommerce-inställningar när du sätter upp din webshop.

Du kan länka ihop olika produkter, till exempel om du vill att kunderna ska få tips på andra varor de kanske är intresserade av också eller liknande som kanske kan ersätta en vara som är slut etc.

För att kunna ha en variabel produkt behöver du ha olika attribut inlagda. Detta är något vi brukar hjälpa våra kunder att lägga in, vill du försöka själv så kan du läsa mer om hur man gör här. 

Under avancerat finns två fält att fylla i, dessa kan lämnas tomma om du inte har behov av dem. Om du har inställt att du tar emot recensioner kan du bocka i det här.

När du är klar med hela inlägget så har du några alternativ uppe i högra hörnet. Om du är helt nöjd och vill lägga upp det direkt klickar du bara på publicera så är det klart och online. Vill du avvakta lite, kanske korrekturläsa en gång till, då kan du spara det som ett utkast. Vill du schemalägga inlägget så kan du vid “Publicera direkt” välja “redigera”. Här skriver du in dag och tidpunkt, så publiceras inlägget automatiskt då.

Vill du lära dig ännu mer om att lägga till produkter kan du läsa mer WordPress egen dokumentation.