Skärmdump från WordPress adminpanelen - lista över blogginlägg

Lägga upp ett nyhets- eller blogginlägg

Att skriva inlägg är det lättaste du kan göra för att hålla din sida uppdaterad med nytt material. WordPress har många funktioner som gör att du kan visa dina inlägg i olika flöden, gallerier etc.

För att skapa ett inlägg går du först till din adminpanel, i vänstra menyn hittar du rubriken “Inlägg”. När du klickar på den får du upp en undermeny där du kan välja att se alla dina inlägg, skapa ett nytt, se över dina kategorier eller etiketter. För att göra ett inlägg klickar du på “Skapa nytt” eller så kan du klicka på knappen “Skapa nytt inlägg” (se skärmbilden nedan).

När du gjort detta får du upp en tom textredigerare.

När du är klar och nöjd med din text så har du fler alternativ i listen i högerkanten. Här väljer du vilken eller vilka kategorier ditt inlägg hör till.

Scrollar du längre ner på högerlisten så hittar du något som heter “Utvald bild”. Här väljer du vilken bild som kommer vara din huvudbild på inlägget, det vill säga den bild som kommer ligga längst upp på sidan när du har publicerat inlägget.

När du är klar med hela inlägget så har du några alternativ uppe i högra hörnet. Om du är helt nöjd och vill lägga upp det direkt klickar du bara på publicera så är det klart och online. Vill du avvakta lite, kanske korrekturläsa en gång till, då kan du spara det som ett utkast. Vill du schemalägga inlägget så kan du vid “Publicera direkt” välja “redigera”. Här skriver du in dag och tidpunkt, så publiceras inlägget automatiskt då.